Nu blir det kladdkaka!
Här ska det bakas kladdkaka!
50 gr smör
2 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
1/2 dl matolja2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1) Sätt ugnen på 150°. Smörj en ugnssäker form på ca 20 cm i diameter och klä den inuti med bakpapper.
2) Smält smöret. Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt. Rör ner smör och olja.
3) Blanda vetemjölet, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret och vänd ner i smeten. Häll ner allt i formen.
4) Grädda kakan i mitten av ugnen 20–25 minuter – tills kakan är fast men fortfarande har en lös kärna. Prova med en sticka.
5) Servera med grädde.
50 gr smör
2 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
1/2 dl matolja2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1) Sätt ugnen på 150°. Smörj en ugnssäker form på ca 20 cm i diameter och klä den inuti med bakpapper.
2) Smält smöret. Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt. Rör ner smör och olja.
3) Blanda vetemjölet, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret och vänd ner i smeten. Häll ner allt i formen.
4) Grädda kakan i mitten av ugnen 20–25 minuter – tills kakan är fast men fortfarande har en lös kärna. Prova med en sticka.
5) Servera med grädde.
Kommentarer
Trackback